skip to Main Content

Följande allmänna villkor gäller vid försäljning av produkter (fortsättningsvis kallade ”Produkterna”) på Teamson Nordic AB:s (fortsättningsvis kallat ”Teamson”), 556948-5971, e-butik (fortsättningsvis kallat ”Handelsplatsen”). Samtliga köp som kunden (fortsättningsvis kallad ”Kunden”) genomför på handelsplatsen görs av den valda återförsäljaren (fortsättningsvis kallad ”Återförsäljare”).

Köp

Köp av Produkter sker av Återförsäljaren genom Teamsons Handelsplats och avtal om köp upprättas därmed mellan Kunden och Återförsäljaren. Avtal om köp med Kunden upprättas när Teamson bekräftat beställningen. Köpeavtal ingås ej med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Produkter

Samtliga produktbilder förevisade på Handelsplatsen skall betraktas som illustrationer och kan därmed inte garanterat återge Produktens exakta utseende eller beskaffenhet. Vid eventuella felaktigheter i lagersaldo eller andra felskrivningar på Handelsplatsen förbehålls Teamson rätten att, åt Återförsäljaren, korrigera detta i efterhand.  Således är Teamson eller Återförsäljaren ej skyldiga att tillhandahålla en Produkt som utgått ur sortimentet eller, med iakttagande av rimliga ansträngningar, av annan anledning ej finns att tillgå. Kunden har i det fallet rätten att få tillbaka sina pengar avseende köpet.

Leverans

Återförsäljaren väljer det vid tillfället bästa alternativet för leverans. Vanligen med paketleverans via någon av de större transportföretagen Postnord, DHL, Schenker eller annan. Produkterna levereras vanligen till närmaste ombud och hämtas av Kunden.

Leveranstid varierar beroende på vara som beställts, normalt sker leverans inom 1-5 arbetsdagar.

Fraktkostnaden är 59 kr.

Kunden ansvarar för all information, så som kunduppgifter och leveransadress, som uppges i samband med köp.  Kunden ansvarar för eventuella extrakostnader som kan uppstå i samband med felaktiga eller ofullständiga uppgifter.

För närvarande levereras varor till leveransadresser i Sverige.

Transportskador

Eventuella transportskador måste anmälas av Kunden till transportören och Återförsäljaren snarast efter att Produkten mottagits.

Priser och Betalning

Priset för de Produkter som köps på Handelsplatsen är de som gäller i samband med att köpet genomförs. Skulle priset ändras till dagen för leverans gäller det priset för den tidpunkt då köpet gjordes.

Betalsätt väljs i samband med köp och görs via Handelsbanken faktura alternativt med Visa eller Mastercard. Betalningen sker till Teamson som i sin tur betalar Återförsäljaren för genomförda köp.

Samtliga priser på Handelsplatsen anges i SEK och är inklusive mervärdesskatt om inget annat anges.

Kortbetalning

Teamson samarbetar med DIBS som är en av Nordens ledande aktörer inom betaltjänster via Internet och som är certifierade enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS. Korthanteringen sker krypterat (SSL) genom DIBS. Vid kortbetalning dras beloppet från kontot i samband med beställningen.

Fakturabetalning

Genom samarbete med Ecster Finans erbjuds privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 19 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår en påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% per år.

Grundkrav för att kunna betala mot faktura är:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Du har inga betalningsanmärkningar

Fakturan skickas via e-post till Kundens angivna e-postadress. Fakturan skickas när varorna levereras från återförsäljaren.

Personuppgifter

När du handlar anger du personuppgifter så som namn, adress, mailadress, mobilnummer samt i vissa fall även personnummer (vid betalning mot faktura). Dessa uppgifter behövs för att kunna hantera och leverera varorna. Personuppgifter hanteras i enlighet med personuppgiftslagen. Personuppgifter hanteras konfidentiellt och lämnas aldrig ut till tredje man.

Ej uthämtade paket

Gäller vid Direktleveranser utförda av Postnord. Om Kunden inte hämtar sitt paket inom angiven tid och Produkterna returneras, debiteras Kunden 175 kr per outlöst paket för att täcka kostnader för hantering, frakt och administration. Köpbeloppet återbetalas till Kunden inom 10 arbetsdagar från det att Återförsäljaren mottagit returförsändelsen.

Ångerrätt

Kundens ångerrätt regleras av Distans- och hemförsäljningslagen. Kunden har därigenom 14 kalenderdagars ångerrätt, Ångerrätten gäller endast om Produkten är oanvänd och i oskadat skick med etiketterna kvar eller är i övrigt oförändrat skick. Ångerfristen börjar gälla från den dag då Kunden mottog Produkten. För giltig retur i samband med ångerrätt skall Kunden alltid kontakta Återförsäljaren och få ett returnummer innan returen genomförs. Kunden har därefter 5 arbetsdagar på sig att returnera Produkten till Återförsäljaren. Kunden ansvarar för fraktkostnad samt risken för varan i samband med returen vid nyttjande av ångerrätt.

Fel i Produkt

Om en Produkt avviker från vad som följer köpeavtalet eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som finns på Handelsplatsen kan Produkten reklameras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten och reklamation omfattar ej fel orsakade av normalt slitage eller bruk. Reklamation skall göras till Återförsäljaren inom skälig tid från det att felet upptäcks.

Tvist

Vid eventuell tvist följs Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Back To Top